In beeld: eerste afvaart Pride Of Bruges na lay-up in Europoort.

Op dinsdag 11/08 vertrok de Pride of Bruges voor de eerste keer opnieuw uit Zeebrugge richting Hull. De Port of Zeebrugge – Fanpage wil uiteraard dit moment met jullie delen!

Dagen heb ik er naar uitgekeken, het nieuws dat de verbinding tussen Zeebrugge en Hull opnieuw zou gevaren worden met één van de 2 Prides. Eigenlijk het liefst met allebei, maar de kans dat ze meteen terug naar een dienst met 2 schepen zouden gaan achte ik redelijk klein. De Pride of Bruges lag sinds 25 april in Rotterdam Europoort. De Pride of York ligt al sinds 3 april in Hull.

Toen het nieuws aangekondigd werd dat de Pride of Bruges opnieuw naar Zeebrugge zou komen was mijn eerste reflex meteen kijken welke shiften ik had op het werk. Jammer! De aankomst zou ik niet zien, voor het vertrek stond niets mij in de weg.

Dinsdag 11 augustus om 19:00 was het zover. In spanning kijken op marinetraffic of ze al in beweging was en dan snel even naar de voorkaai van de terminal om de Pride of Bruges snel te fotograferen. Een must see voor iemand die redelijk wat interesse heeft in de rederij P&O Ferries en in onze kusthaven. P&O maakt tenslotte al vele jaren uit van het vertrouwde havenbeeld. Nu is het aftellen naar de komst van de Pride of York, en naar de mogelijkheid om opnieuw zorgeloos een mini-cruise te kunnen maken zodat mijn droom alsnog in vervulling gaat.

Genoeg gebabbeld, hier zijn enkele foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s