Hollandia Seaways richting Zeebrugge

Vanavond vertrekt de Hollandia Seaways in Göthenborg voor het eerst richting Zeebrugge. Het schip wordt donderdag in Zeebrugge verwacht en zal vanaf dan tussen Zeebrugge en de Zweedse havenstad varen.

De 237,4 meter lange Hollandia Seaways kan 450 trailers vervoeren en dat is goed voor een laadcapaciteit van 6.700 lijnmeter. Dankzij een uniek laadkleppensysteem van drie onafhankelijke laadkleppen die het laden en lossen van trailers tegelijk toelaat wordt de ligtijd in de haven aanzienlijk verkort.

De Hollandia Seaways is uitgerust met scrubbers. Die wassen de uitlaatgassen om zo de zwaveloxide-uitstoot te verminderen. Naast de scrubbers is het schip ook uitgerust om aangesloten te worden op walstroom in de haven als dat mogelijk is.

De Hollandia behoort tot een klasse van 6 megavrachtferry’s die gebouwd worden in China bij de Jinling Shipyard. De eerste twee schepen uit deze klasse werden in 2019 opgeleverd.

In het Wielingendok werd de steiger verlengd met 40-meter ter voorbereiding van de komst van de mega RoRo. Deze week is het dus eindelijk zo ver.

Verlenging van de steiger – ©Artes-Depret

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s