DFDS en CLdN delen capaciteit richting Götenborg

Sinds juni 2019 vaart de Deense rederij DFDS tussen Zeebrugge en Göteborg. Momenteel zorgen 3 ferries voor 5 afvaarten per week in elke richting.

Om de capaciteit te vergroten, en de ecologische impact te verminderen heeft DFDS maatregelen genomen. Samen met CLdn (die ook een dienst heeft op Götenborg) heeft DFDS een charterovereenkomst getekend die er voor zorgt dat de capaciteit op de route gedeeld zal worden. De commerciële activiteiten blijven wel volledig onder eigen controle.

Er wordt verwacht dat de overeenkomst vanaf 1 januari 2020 van start zal gaan. Vanaf dan zullen DFDS en CLdn normaal gezien elk één schip op de route inzetten, en dat zorgt meteen voor een leuke extra. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 zal DFDS hoogstwaarschijnlijk de drie schepen die nu op de route varen (Belgia Seaways, Gothia Seaways en Fiona Seaways) ergens anders inzetten op hun Europese netwerk en vervangen door een nieuwbouw. Deze nieuwbouw zal voor 6.700 lane meter aan vracht per afvaart kunnen vervoeren.

Naast de route vanuit Zeebrugge naar Götenborg kan deze oversteek ook vanuit Gent gemaakt worden. Vanuit Gent zal ook een nieuwbouw opereren, de Hollandia Seaways.

Foto top: Amandine, via CLDN website. ©CLDN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s