CSP Zeebrugge Terminal ontvangt recordschip Cosco Shipping

In het kader van de AEU1 dienst die vanaf mei onze kusthaven zal aanlopen krijgt CSP Zeebrugge terminal er een recordschip bij.

De Cosco Shipping Galaxy is het zusterschip van de Cosco Shipping Universe en de Cosco Shipping Nebula en heeft een capaciteit van 21.237 TEU. Het nieuwste recordschip zal door Cosco ingeschakeld worden op de AEU1 dienst die vanaf 11 mei Zeebrugge wekelijks zal aanlopen. Het schip vertrekt voor het eerst in Shanghai op 21 april en zou normaal in Zeebrugge aankomen op 25 mei.

In de nieuwe AEU1 dienst wordt Zeebrugge de enige haven die aangelopen wordt in de Benelux. Dat wil zeggen dat het de rol van de Rotterdamse haven overneemt. Het eerste schip die de vernieuwde rotatie zal varen is op 9 april vertrokken in Shanghai, en vaart via Ningbo, Xiamen, Yantian en Felixtowe naar Zeebrugge. Vanuit Zeebrugge gaat het verder naa Gdanks, Wilhelmshaven en Piraeus om via het Suez kanaal terug te keren richting Azië.

Op deze dienst worden 5 schepen van COSCO Shipping ingezet (18.980 TEU) en 6 schepen van OOCL (21.413 TEU). De zes schepen van OOCL zijn momenteel (op papier) de grootste containerschepen ter wereld.

Foto top: ©Delvestudio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s