Zeebrugge ontvangt nieuwe dienst Ocean Alliance

Vanaf april mag Zeebrugge de grootste schepen van de Ocean Alliance verwelkomen. Die schepen zullen de aanloop in Rotterdam inruilen voor een aanloop in onze kusthaven.

COSCO Shipping, CMA CGM, Evergreen en OOCL (dochter van COSCO) hebben eerder deze week hun nieuwe ‘Day 3‘ netwerk bekend gemaakt voor de Oost-West routes. Voor de 38 lijndiensten worden 330 schepen ingezet.

Voor de haven van Zeebrugge is er ook goed nieuws. De komst van de NEU1 dienst zal er voor zorgen dat de grootste schepen van de Ocean Alliance naar Zeebrugge komen. Op deze dienst worden 5 schepen van COSCO Shipping ingezet (18.980 TEU) en 6 schepen van OOCL (21.413 TEU). De zes schepen van OOCL zijn momenteel (op papier) de grootste containerschepen ter wereld.

CSP Zeebrugge Terminal krijgt er dus een tweede loop bij richting Azië bij. Een aantal schepen die in deze loop varen mogen we terug verwelkomen in onze kusthaven, zoals de CSCL  Globe. De Globe bezocht Zeebrugge nog toen China Shipping nog deel uitmaakte van een andere alliantie. Het eerste schip van de NEU1 dienst wordt in Zeebrugge verwacht op 10 mei 2019. Het schip zal in Shanghai laden op 7 april en vaart via Felixtowe naar onze kusthaven. Het schip zal de naam CSCL Arctic Ocean hebben en heeft een capaciteit van 19.100 TEU.

De nieuwe rotaties worden dan volgende:

AEU1: Shanghai-Ningbo-Xiamen-Yantian-Singapore-SUEZ Canal-Felixstowe-Zeebrugge-Gdansk-Wilhelmshaven-Piraeus-SUEZ Canal-Port Kelang-Hong Kong-Shanghai

AEU7: Xiamen-Nansha-Hong Kong-Yantian-Cai Mep-Port Kelang-Suez Canal-Piraeus-Hamburg-Rotterdam-Zeebrugge-Felixstowe-Suez Canal-Singapore-Yantian-Xiamen

cscl-arctic-ocean_9695169_1523155_large
CSCL Arctic Ocean (©Fleetmon)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s