Oriana bezoekt Zeebrugge voor de laatste maal.

Vandaag, 12 augustus 2018, ligt de Oriana van P&O Cruises voor de laatste maal in Zeebrugge. Het schip was vele jaren lang een vaste bezoeker in Zeebrugge tijdens cruises voor P&O Cruises.

De Oriana werd in 1994 gebouwd in de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland. Het schip maakte haar eerste vaart in 1995 bij P&O Cruises en werd gedoopt door koningin Elizabeth II. Omdat de Oriana nog steeds het snelste schip van de vloot is, wordt ze nog steeds aanschouwt als het vlaggenschip van de P&O vloot.

Eigenlijk was het de bedoeling om de Oriana te bouwen op een Britse scheepswerf. P&O moest die plannen veranderen omdat er geen scheepswerven in Groot-Brittannië in staat waren om een schip van haar omvang te maken.

Om onderzoek te kunnen doen naar de behoeften van de passagiers, verbleef de ontwerpen van de Oriana, Robert Tillberg een lange tijd door aan boord van de SS Canberra. Naast onderzoeken wat de passagiers hun behoeften waren kreeg de ontwerper zo ook de kans om enkele functies van de SS Canberra in de Oriana te ontwerpen. Zo kan je ongeveer zien dat de schoorsteen iets weg heeft van die van de SS Canberra. Ook is één dek gereserveerd voor suites, mini suites en grote hutten. Zo kon men het groeiende verlangen naar balkons aan boord van een schip voorzien.

De Oriana is 260 meter lang en heeft een breedte van net iets meer dan 32 meter. De diepgang van het schip kan variëren tussen de 7,9 meter en de 8,2 meter. Het schip heeft een capaciteit van 1.928 passagiers.

In juni 2018 werd door P&O Cruises bekend gemaakt dat het schip volgend jaar in augustus de vloot zal verlaten. Zoals het er nu naar uit ziet zal het schip in de toekomst Zeebrugge niet meer bezoeken.

De Oriana voor ze de nieuwe huisstijl van P&O aangebracht kreeg.
De Oriana voor ze de nieuwe huisstijl van P&O aangebracht kreeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s