Navy Days in Zeebrugge

Dit weekend kregen we opnieuw de kans om de marine te ontdekken tijdens de marinedagen in Zeebrugge. Een mooi weekend, niet enkel omwille van het weer maar ook omwille van de schepen.

Ik had er voor gekozen om op zondag naar Zeebrugge te gaan. Wel in de voormiddag, in de namiddag zou het hoogstwaarschijnlijk te heet geweest zijn. Een ideale ontspanning voor de eerste werkdag morgen. Toen we aankwamen besloten we meteen met de Wesp een havenrondvaartje te maken. Vertrekken in Dok 2, richting Dok 1 en dan nog even een ommetje naar de Zweedse Kaai waar de Aurora aangemeerd lag. Tijdens de rondvaart kon je meteen zien welke schepen er aangemeerd lagen in de basis. Helaas moesten 2 schepen deze Navy Days toch nog afzeggen, maar er was genoeg te zien!

(Lees verder onder de foto’s)

 

 

Na de rondvaart was het wat rondwandelen geblazen. Tijdens de wandeling hebben we twee schepen bezocht, namelijk de F910 Leopold I en de F803 Zr.Ms. Tromp. Toevallig 2 fregatten die achter elkaar aangemeerd lagen. Op het Nederlands fregat werden we hartelijk onthaald en kregen we op het einde ook een poster, postkaart en enkele stickers. Waarvoor dank!

(Lees verder onder de foto’s)

 

 

Niet enkel schepen op de Navy Days, ook helikopters! Op het Nederlandse fregat stond een NH-90 van de Belgische Luchtmacht (RN-01). Daarnaast stonden er op de basis nog 3 helikopters: een NH-90 van de Nederlandse Luchtmacht en 2 helikopters van de US Army, een Chinook en een Black Hawk. Impressionant, zeker omdat je weet dat je die helikopters niet vaak van dicht kan zien. De crew stond klaar om ons informatie te geven over de helikopters en alle snufjes aan boord. Aan drones ook geen tekort, in alle soorten en maten. Ook kon je zelf eens ervaren hoe het was om met een kleine drone te vliegen, wow!

 

 

 

 

De warmte speelde ons wat parten waardoor we het bij 2 schepen hielden om te bezoeken. Toch was het leuk om nog eens op de Navy Days te komen. Tot binnen 2 jaar?

Heeft u interesse in een foto? Contacteer mij via portofzeebruggefanpage@hotmail.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s