CMA CGM Antoine De Saint Exupery in Zeebrugge

Dit weekend bezocht de CMA CGM Antoine De Saint Exupery de haven van Zeebrugge. Het nieuwste vlaggenschip van CMA CGM wordt ingezet op de NEU4, een route die Zeebrugge wekelijks aanloopt bij CSP Zeebrugge Terminals.

Voor het begin van mijn stage werd aangekondigd dat het schip Zeebrugge zou aanlopen. Dit zorgde ervoor dat de datum van de aanloop in mijn agenda stond en ik deze absoluut niet wou missen. De afgelopen weken werd er soms eens over gesproken en werd het schema soms eens aangepast omdat het schip heel wat ceremonies had (het is namelijk de eerste reis van het schip). Al bij al kon het schip op geen beter moment aankomen.

Dit weekend was het dan zover. Zaterdagochtend liep het schip de haven van Zeebrugge binnen om behandeld te worden aan de terminal van Cosco Shipping Ports. Omdat het vertrek gepland stond om 18:30, besloot ik om in de namiddag eens een kijkje te gaan nemen bij het schip. 

P1270398.JPG

Omdat er in de ochtend wat bewolking was en de pers er dan ook aanwezig was besloot ik in de namiddag te vertrekken richting Zeebrugge. Toen we aankwamen op de terminal lag het schip mooi in de zon met een blauwe hemel, ideaal voor een eerste aanloop. Ik  had reeds naast enkele schepen gestaan en toch was ik overweldigd door de omvang van het schip. Het was trouwens de eerste keer dat ik naast een containerschip kon staan die zo volgeladen was.

De CMA CGM Antoine De Saint Exupery is ongetwijfeld niet enkel het grootste containerschip die ooit de haven heeft binnengelopen, maar ook het schip met de langste naam die ooit Zeebrugge bezocht heeft. Naast de lange naam kan het schip ook nog enkele andere indrukwekkende cijfers voorleggen.

De lengte van 400 meter zorgt ervoor dat dit het grootste schip is in de loop van de NEU4 dienst die Azië gaat verbindt met Europa. Met een capaciteit van 20.954 TEU heeft ze ook op dit gebied een grote voorsprong op de andere schepen die samen met haar op deze dienst varen. 

Zaterdagavond zette het schip koers richting het Egyptische Suez, vanwaar de tocht terug richting Azië gaat. 

Foto’s gepubliceerd met toestemming van de terminal.
Alle foto’s zijn ©Tibo Deprest. Gelieve contact op te nemen indien interesse in een foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s