ZEEBRUGSE HAVENGEMEENSCHAP SCHENKT 5.000 EUR AAN HET SEAMEN CENTRE

Aan de deelnemers van de Nieuwjaarsreceptie van de Zeebrugse Havengemeenschap wordt traditioneel een bijdrage voor een goed doel gevraagd. Dit jaar werd gekozen voor het Seamen Centre: het grote aantal deelnemers en de gulle sponsoring van de havenondernemingen maakte het mogelijk de werking van het Seamen Centre te ondersteunen met een bedrag van 5.000 EUR.

Dat bedrag werd overhandigd door de vertegenwoordigers van de drie partijen die de nieuwjaarsreceptie organiseren: APZI (vertegenwoordigd door voorzitter Marc Adriansens), De Kring (vertegenwoordigd door voorzitter Raymond De Coninck) en Port of Zeebrugge  / MBZ (vertegenwoordigd door gedelegeerd bestuurder Joachim Coens).   De cheque werd in ontvangst genomen door mevrouw Erna Vienne. Zij is voorzitter van het Seamen Centre sinds september 2017.

Het Seamen Centre Zeebrugge is het zeemanshuis waar zeelieden vooral een warm onthaal kunnen vinden en beroep kunnen doen op een aantal diensten. Het zeemanshuis kan enkel functioneren dank zij de inzet van vele vrijwilligers. Zij staan in voor een aantal taken: opvang en onthaal in het centrum, busvervoer van en naar de schepen, bezoeken aan boord, assistentie in noodgevallen, bezoek ingeval van hospitalisatie, …

De werking van het Seamen Center wordt ondersteund door o.a. havenautoriteiten, maritieme beroepsverenigingen, de Internationale Transport Federatie (IFT), sponsors en sympathisanten. Maar het zeemanshuis kan zijn missie slechts blijven vervullen door bijkomende geldelijke steun.

Seamen centre
V.l.n.r Joachim Coens (gedelegeerd bestuurder MBZ), Erna Vienne (voorzitster Seamen Center Zeebrugge), Raymond De Coninck (voorzitter De Kring), Marc Adriansens (voorzitter APZI)

(Bron: Apzi)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s